Wapentraining in aikido omvat traditioneel de korte staf ( jo ) hoewel de technieken veel lijken op het gebruik van de bajonet, het houten zwaard ( boken ) en het mes ( tanto ). Sommige scholen nemen vuurwapen ontwapenende technieken. Zowel het ontwijken van wapens als het vasthouden van wapens worden aangeleerd.

Een aanvaller ontwapenen met behulp van een "sword taking" ( 太 刀 取 り tachi-dori ) techniek.
Wapentraining in aikido omvat traditioneel de korte staf ( jo ) hoewel de technieken veel lijken op het gebruik van de bajonet of Jūkendō , het houten zwaard ( boken ) en het mes ( tanto ).

Sommige scholen nemen vuurwapen ontwapenende technieken. Zowel het nemen van wapens als het vasthouden van wapens worden aangeleerd.

Veel van de technieken komen uit traditionele zwaard-, speer- en bajonetbewegingen. Bijgevolg geeft de praktijk van de wapens arts inzicht in de oorsprong van technieken en bewegingen, en versterkt het de concepten van afstand, timing, voetbeweging, aanwezigheid en verbondenheid met iemands trainingspartner.


Welke aikido oefenwapens wordt het meest gebruikt?
Jo ( 杖 : じ ょ う ) is een houten staf van ongeveer 1,27 meter (4.2 ft), die in sommige Japanse vechtkunsten wordt gebruikt. Aiki-jō is ook een reeks technieken in aikido die de jō gebruikt om de principes van aikido te illustreren met een wapen. Tegenwoordig wordt de jō nog steeds gebruikt door sommige Japanse politiediensten.

Tanto (短刀) is een mes . Het blad heeft een enkele of dubbele rand met een lengte tussen 15 en 30 cm (6-12 inch, in Japanse 1 shaku ). De tanto is in de eerste plaats ontworpen als een steekwapen , maar de rand kan ook worden gebruikt om te hakken

Een boken ( 木 剣 , bok (u) , "hout" en ken , "zwaard") (of een bokutō 木刀 , zoals ze in plaats daarvan in Japan worden genoemd) is een Japans houten zwaard dat wordt gebruikt voor training. Het is meestal de grootte en vorm van een katana , maar heeft soms de vorm van andere zwaarden.

Verzending gaat via Postnl en wordt de volgende dag aangeboden, ook kunt u kiezen uit meer
dan 1 van de 2600 afhaallocaties bij u in de buurt. De mogelijkheid tot avondlevering of extra
vroeg ophalen bij een afhaalpunt behoren tegen een geringe meerprijs tot de mogelijkheid.

Matsuru een teken van kracht en kwaliteit! Matsuru oefenwapens voldoet aan zeer hoge kwaliteit eisen.
Een constante kwaliteitsbewaking vanuit Nederland zorgt ervoor dat uw keuze voor Matsuru een keuze is waar u geen spijt van zult krijgen. Voordelen van een Matsuru oefenwapens: kwaliteit,
hoogste eisen en met de hand en machinaal gemaakt in Azie.

Gudz heeft een showroom. Bent u trainer, clubeigenaar of wedstrijd vechter.
Dan bent u van harte welkom in onze showroom. Ruilen of retourneren mag natuurlijk ook altijd.
Bel van te voren even dat u langskomt, dan maken wij tijd voor u vrij.