Tanto (klein mes)

Een tanto is de japanse benaming voor een klein mes. Het is een kleine versie van de Wakizashi. De lengte van een tanto varieert tussen de 15 en 30 centimeter. Een tanto is vooral om mee te steken, echter kan het ook gebruikt worden om maaiende bewegingen mee te maken. Origineel gedragen door de Samurai. De tanto was en tweede wapen dat hij altijd bij zich had het was geen werkmes.

 

10 artikel(en)

per pagina

10 artikel(en)

per pagina

Aikido tanto (klein mes) bij Gudz

Aikido tanto (klein mes) geschikt voor elke aikido techniek. Zoek je een geschikte tanto (klein mes) voor elke aikido stijl? Dan ben je bij Gudz.nl op het juiste adres. Gudz.nl is een online winkel waar je een goed passende tanto (klein mes) kunt bestellen. Zowel de starter als de wedstrijd aikidoka vindt bij ons een geschikte tanto (klein mes). Behalve een tanto (klein mes), vind je er ook verschillende accessoires voor aikido sport.

Aikido

Aikido (合気道 aikidō), ook wel genoemd: "de weg van het samenkomen met Ki" is een Japanse krijgskunst met een sterk filosofische inslag, die in het begin van de 20e eeuw door Morihei Ueshiba ontwikkeld werd. Ueshiba, door aikidoka's de grote meester (O'Sensei) wordt genoemd, liet zich hierbij inspireren door de technieken van de Japanse samoerai en krijgskunsten en de verdedigingssporten als Daito ryu jiu jitsu, jiujitsu en kenjutsu. Ueshiba voegde ook een morele waarde toe aan de krijgskunst van aikido, die ontleend werd aan de toen nieuwe Japanse religie Omoto-kyo.

Bonden

De Aikido Bond Nederland (voorheen Aikido Nederland) is opgericht in 2009 met als doel aikido in Nederland te promoten. Aikido Bond Nederland is aangesloten bij de NOC*NSF en International Aikido Federation (IAF). Aikido Bond Nederland heeft een breed aanbod, zoals een opleiding voor aikidoleraren en gender equality evenementen.

Aikido tanto (klein mes) zijn verkrijgbaar in diverse merken.

Nihon:
Nihon Sport is een innovatief bedrijf gevestigd in Helmond. Initiatiefnemers zijn Peter en Jan Wetzer (†). Zij hebben in 2007 na twee jaar van onderzoek, ontwikkeling en testen een merk op de markt gebracht dat innovatief en kwalitatief hoogwaardig is. De aandacht voor detail en vakmanschap is zichtbaar in alle Nihon producten. Nihon Sport zal blijven innoveren en producten verbeteren om de beste kwaliteit te kunnen bieden in combinatie met met een uitstekende service. Onze specialiteit is het customizen van vrijwel ons gehele assortiment. Wilt u uw eigen pakken, shirts, shorts, handschoenen, stootkussens, bokszakken of teamwear? Exclusief gemaakt naar uw eigen design? Zonder prijsopslag? Dan bent u bij ons aan het juiste adres.

Matsuru:
Matsuru een teken van kracht en kwaliteit! Een Matsuru aikido tanto (klein mes) voldoet aan zeer hoge kwaliteit eisen. Een constante kwaliteitsbewaking vanuit Nederland zorgt ervoor dat uw keuze voor Matsuru aikido tanto (klein mes) een keuze is waar u geen spijt van zult krijgen. Voordelen van een Matsuru aikido : kwaliteit, hoogste eisen en met de hand en machinaal gemaakt in Azie.

Kleuren

Aikido tanto (klein mes) zijn te verkrijgen in het en rood en wit.