Jo en Bo (stokken)

De jo is ontstaan uit de bo, een stok van 182 cm. De jo wordt ook wel kleine stok genoemd is gemiddeld 127 cm lang. Het voordeel is dat je met de jo in een gevecht dichter bij het lichaam van je tegenstander kan komen. De jo wordt gebruikt bij Aikido en jodo (De Weg van de Stok). Info over Hanbo, Kaibo en Tanbo: Hanbo-/Kaibo Jitsu is een vechtkunst waarbij een stok van ± 100 tot 50 cm als oefenwapen wordt gebruikt. Bij Hanbo-/Kaibo Jitsu maken klemmen, worpen, slagen en stoten deel uit van de verdedigingstechnieken. Recent is het Kaibo Jitsu aan het Tai Jitsu-systeem toegevoegd. Bij deze vechtkunst wordt gebruik gemaakt van de Kaibo, een stok met een lengte van 70/65 cm. De toepassingsmogelijkheden zijn voor een groot deel gelijk aan die van de Hanbo. De combinatie van deze vechtkunsten is uniek. Hanbo is een stok van 90-100 cm. Kaibo heeft een lengte van 70 cm. Tanbo is een stok van 40-60 cm. Bo is een stok van 180-200 cm.

 

Aikido jo en bo bij Gudz

Aikido jo en bo geschikt voor elke aikido techniek. Zoek je een geschikte jo en bo voor elke aikido stijl? Dan ben je bij Gudz.nl op het juiste adres. Gudz.nl is een online winkel waar je een goed passend jo en bo kunt bestellen. Zowel de starter als de wedstrijd aikidoka vindt bij ons een geschikt jo en bo. Behalve een jo en bo, vind je er ook verschillende accessoires voor aikido sport.

Aikido

Aikido (合気道 aikidō), ook wel genoemd: "de weg van het samenkomen met Ki" is een Japanse krijgskunst met een sterk filosofische inslag, die in het begin van de 20e eeuw door Morihei Ueshiba ontwikkeld werd. Ueshiba, door aikidoka's de grote meester (O'Sensei) wordt genoemd, liet zich hierbij inspireren door de technieken van de Japanse samoerai en krijgskunsten en de verdedigingssporten als Daito ryu jiu jitsu, jiujitsu en kenjutsu. Ueshiba voegde ook een morele waarde toe aan de krijgskunst van aikido, die ontleend werd aan de toen nieuwe Japanse religie Omoto-kyo.

Bonden

De Aikido Bond Nederland (voorheen Aikido Nederland) is opgericht in 2009 met als doel aikido in Nederland te promoten. Aikido Bond Nederland is aangesloten bij de NOC*NSF en International Aikido Federation (IAF). Aikido Bond Nederland heeft een breed aanbod, zoals een opleiding voor aikidoleraren en gender equality evenementen.

Aikido jo en bo zijn verkrijgbaar in diverse merken.

Nihon:
Nihon Sport is een innovatief bedrijf gevestigd in Helmond. Initiatiefnemers zijn Peter en Jan Wetzer (†). Zij hebben in 2007 na twee jaar van onderzoek, ontwikkeling en testen een merk op de markt gebracht dat innovatief en kwalitatief hoogwaardig is. De aandacht voor detail en vakmanschap is zichtbaar in alle Nihon producten. Nihon Sport zal blijven innoveren en producten verbeteren om de beste kwaliteit te kunnen bieden in combinatie met met een uitstekende service. Onze specialiteit is het customizen van vrijwel ons gehele assortiment. Wilt u uw eigen pakken, shirts, shorts, handschoenen, stootkussens, bokszakken of teamwear? Exclusief gemaakt naar uw eigen design? Zonder prijsopslag? Dan bent u bij ons aan het juiste adres.

Matsuru:
Matsuru een teken van kracht en kwaliteit! Een Matsuru aikido jo en bo voldoet aan zeer hoge kwaliteit eisen. Een constante kwaliteitsbewaking vanuit Nederland zorgt ervoor dat uw keuze voor Matsuru aikido jo en bo een keuze is waar u geen spijt van zult krijgen. Voordelen van een Matsuru aikido : kwaliteit, hoogste eisen en met de hand en machinaal gemaakt in Azie.

Kleuren

Aikido jo en bo zijn te verkrijgen in het en rood en wit.