Er is de afgelopen tijd nogal wat onrust ontstaan over het reglement aangaande de IJF (International Judo Federation) goedkeuring van een judopak. Kortgeleden heeft de EJU (European Judo Union) besloten alleen IJF goedgekeurde judopakken toe te laten op haar evenementen. Een IJF goedgekeurd judopak voldoet aan een gestelde weving van het judojack, een bepaalde dikte van het rever, bepaalde dikte en positie van de naad op de rug, een bepaalde lengte van de judojas en bepaalde dikte van de judobroek.

 

Heb ik een IJF of EJU goedgekeurd judopak nodig?

De meeste judoka's hebben geen IJF of EJU goedgekeurd judopak nodig. 

 

Wanneer heb ik wel een IJF of EJU goedgekeurd judopak nodig?

Alleen wanneer je deelneemt aan of kwalificeert voor de Europese- of Wereld kampioenschappen en Olympische spelen judo en voor de leeftijdsklasse -17, -20, -23, senioren, masters en katawedstrijden heb je een IJF/EJU judopak nodig.

 

Wanneer je recreant of wedstrijdjudoka bent kun je dus gewoon judoën met je huidige judopak. Wanneer je een nieuw judopak nodig hebt dan ga je natuurlijk naar Gudz.nl wij leveren diverse soorten en merken judopakken voor de recreant en voor de wereldtop. Gudz.nl, veilig, betrouwbaar en een snelle levering.